fredag 29 januari 2010

Om att åka för långt

I Stockholm är tågen vansinnigt försenade just nu. Antar att det är en kombo av is, snö och kyla som säger sitt. Ikväll, efter en trevlig afterwork med nya arbetskamraterna, hade jag tur och tåget kom nästan direkt jag kom till t-centralen. Men. Jag glömde att stiga av på min station. En station försent tittar jag ut genom fönstret och blir lite förvirrad. Såhär ska det ju inte se ut. Märkligt.

Jag hinner ut i den iskalla kylan innan dörrarna stängs och alternativet att ta en lång promenad tillbaka känns inte aktuell, än mindre att stå och vänta i en råkall vänthall tills nästa försenade tåg behagar dyka upp. Detta hinner jag tänka innan jag plötsligt ser ett tåg stå på andra sidan perrongen. Mitt tåg! Men dörrarna är stängda och tåget sätts i rullning. Jag rusar dit och viftar, men vet att det alltid är fruktlöst. Tåg stannar inte bara sådär. Men den här gången gör det det. Det är inget mindre än ett mirakel.

Tågdörrarna öppnas inte, men efter liten stund öppnar en man i sl-keps dörren till sin förarhytt och ropar åt mig att kliva på. Så jag åker med honom där allra längst fram i tåget tillbaka till min station. Hytten är nedsläckt och varm, utanför yr snön. Det blir dagens bästa ögonblick. Jag tackar honom för hans stora vänlighet. Han tycker inte att det är en stor sak och säger "man ska hjälpa varann om man kan, och vem vet, vi kanske är grannar".

Just då älskar jag honom.

lördag 16 januari 2010

- Semester -

Nu far jag norrut - närmare bestämt till Luleå och Kalix för en veckas semester innan jag börjar på mitt nya jobb! Det känns fint som snus det.

Mooooot flygplatsen!

onsdag 13 januari 2010

Jag har fått jobb!

Idag fick jag jobb (ett riktigt vuxenjobb som jag tror att jag kommer att trivas alla tiders med!) och det firar vi här på bloggen med att bjuda in er att lyssna på mina kenyatips som sändes i det eminenta reseprogrammet P3 Planet före jul.

Klicka här och börja lyssna 33 minuter och 10 sekunder in i programmet.

Några av mina kenyabilder ligger på P3 Planets hemsida (starta bildspelet). Kolla!

måndag 4 januari 2010

Om att vara groupie

Jamen, jag blev ju SÅ glad i hjärtat över HÄLSNINGEN till MIG på Emmamas blogg. Och det var ju inte Emma som hälsade om man säger så dårå. Utan den sjungande svågern vars you tube-klipp jag la ut här utan att veta att han var släkt med världens bästa Emma.

Tack som bara den!













Den sjungande svågern som har den stora äran att vara nära släkt med bästa Emma. Men mest är han rockstjärna.

lördag 2 januari 2010

Radiosticka

Efter en jul i Kalix där jag, som vanligt, blivit superinspirerad av min farmors och fasters magiska stickkunskaper känner jag att det kliar i fingrarna att greppa stickorna. Mitt nya projekt är nu att göra en snygg fuskpolo (ni vet sådana som var så populära på 80-talet!). Jag gör den i cerise och stickar den tillsammans med en glittertråd i lila.

Dagens radiolyssning blir Syjuntan i P1.

Vind

Igår spenderade jag timmar på en kall vind i Vasastan. Resultatet blev att jag nu har hela mitt bohag på en och samma plats. Nära mig.