lördag 27 februari 2010

Ett nytt liv

Den här dörren leder till mitt nya liv. Alltså bokstavligt talat. Imorgon flyttar jag till Söder och min alldeles egna, charmiga etta. Att det gick att få lägenhet på detta sätt efter inte mer än sju år i bostadskön är inget mindre än ett mirakel.

Amen & tack!

Ångestgången

Det här är den vanligen så hektiska gången mellan pendeltågen och tunnelbanan. Inget ställe man har lust att stanna till vid om man säger så och oftast kryllar det av människor som ska FRAM. Men visst är det ett ganska vackert "rum" när man ser det såhär avskalat på människor?

Titta, det matchar!

Åh, jag gillar när det matchar! Är dock inte helt säker på komplimangen jag gav till min chef häromdagen. Hon höll en apelsin i handen och den gick perfekt ton i ton med hennes blus vilket jag uppmärksammade.

Kändes så rätt i tanken liksom. Och det blev väl inte fel, men jag fick en sådan där fladdrigt bohemisk känsla för en stund.

Fröken Tårta

Djupt försjunken i mina egna tankar på tåget tittar jag plötsligt upp och får se en hel födelsedagsfanfar i form av denna kalashatt...

I händelsernas centrum


En dag i höstas hade jag inte mer än kommit in på jobbet förrän en bil rämnade in i banken bredvid. Jag kikade ut och var glad att jag inte hamnade mitt i dramat. Precis ovanför banken är det en tandläkarklinik och vem såg jag inte där när jag lyfte blicken från rånarincidenten om inte min svåger som satt i tandläkarstolen och gapade...

En värdig frukost på något vis


Havregrynsgröt dränkt i hjortron, hallon och blåbär

måndag 15 februari 2010

fredag 12 februari 2010

Lya

Idag skrev jag kontrakt på världens mysigaste lägenhet på Södermalm. Det är ett förstahandskontrakt via bostadsförmedlingen där jag stått i kö i sju år och två månader. Det ni.